NRC staff have packed the hygiene kits and now loading it to truck them to the informal settlements in Kabul. NRC distribute hygiene and sanitation kits to 4,500 households in nearly 20 different settlements in and around Kabul city. Photo: Enayatullah Azad / NRC
Koronaviruset

Flyktninghjelpen ber om økt støtte

Koronavirus-pandemien vil sannsynligvis føre til død, fattigdom og diskriminering for et stort antall flyktninger og internt fordrevne. Flyktninghjelpen ber om én milliard kroner for å kunne gi livreddende beskyttelse og bistand til 4,5 millioner mennesker over hele verden.

Vi jobber døgnet rundt for å gi beskyttelse til verdens mest sårbare mot det ødeleggende koronaviruset. Men det blir stadig tydeligere at denne pandemien vil få vidtrekkende konsekvenser, og det er nødvendig med mer finansiering for å gi hjelp og beskyttelse til disse menneskene.

Det er avgjørende at verden bruker sine økonomiske ressurser for å beskytte mennesker på flukt. Solidariteten må ikke stoppe ved våre grenser. Denne uken uttalte Flyktninghjelpens generalsekretær, Jan Egeland:

– Hundrevis av milliarder av dollar og euro er bevilget for å redde økonomier i industrialiserte land. Men to måneder ut i pandemien sliter vi fremdeles med å skaffe nok ressurser til å hjelpe verdens mest sårbare mennesker.

Nødhjelpsappell

Derfor ber vi om én milliard kroner (100 mill. USD) fra våre donorer og støttespillere, som del av FNs Humanitarian Response Plan. Pengene vil gjøre oss i stand til å gi livreddende hjelp og beskyttelse til 4,5 millioner ofre for pandemien i 33 land i 2020. Vi vil særlig satse på å:

  • Reduserer spredningen og helsekonsekvensene av Covid-19
  • Hjelpe dem som er mest berørt av nedstengningstiltak til å få dekket grunnleggende behov som mat og utdanning
  • Forhindre vold, overgrep og diskriminering knyttet til pandemien

Det er ingen tid å miste. Vi må handle nå – ikke bare for å møte den umiddelbare helsekrisen, men også for å forhindre pandemiens negative konsekvenser for menneskers fundamentale behov og rettigheter.

Les mer om Flyktninghjelpens Covid-19-appell

10 måter koronaviruset truer de mest sårbare