Afghanistan

Nødhjelp for vinteren

I går startet vi en storstilt nødhjelpsoperasjon i Kabul. Målet er å nå frem med livreddende hjelp til over ti tusen av de mest sårbare familiene som er på flukt i det krigsherjede landet.

Distribusjonen startet i Kabul, hvor ett tusen familier får vinterklær, tepper og utstyr de trenger for å overleve den kalde vinteren.  

Vi tar sikte på å nå 10.200 av de meste sårbare familiene som er på flukt i ulike deler av landet.

- Afghanere trenger mer humanitær hjelp enn noen gang før. Flyktninghjelpen når frem med hjelp til de mest sårbare i avsidesliggende områder som nå er tilgjengelige. Dette er steder hvor fordrevne familier vender tilbake etter årevis med konflikt og hvor lokalsamfunn har blitt neglisjert i flere tiår, sier Silvia Beccacece, Flyktninghjelpens fungerende landdirektør i Afghanistan.

Vinterklær

En av våre prioriteringer er å holde familier varme under den iskalde vinteren. Vi deler ut: tepper, gensere, vinterstøvler, hansker, luer og sokker til alle familiemedlemmer.

Vi distribuerer også såpe, vannkanner, bøtter, kopper og kar, tannbørster, tannkrem og håndklær.

Vi distribuerer i tillegg gryter, trykkokere, tekanner, kjøkkenkniver, serveringsskjeer, stålkrus, ståltallerkener, spiseskjeer, skåler, oppvaskmiddel, gassflasker, solcellelamper og varmetepper.

Dekker hele landet

Distribusjonen startet i Kabul i går og vil fortsette i andre provinser: Jalalabad, Khost, Faryab og Kunduz (nord-regionen), Badghis (vest-regionen) og Zabul (sør-regionen).

- Med økonomien i fritt fall, er folks evne til å klare seg dramatisk redusert. Tiden er i ferd med å renne ut. Vi må strakts øke den livreddende hjelpen samtidig som vi jobber for mer langsiktige løsninger, sier Beccacece, og fortsetter.

- Hver dag hører jeg folks bekymringer. Desperasjonen er påtakelig. Vi ser endeløse køer av mennesker i nød foran kontorene våre. De operative utfordringene i Afghanistan er fortsatt betydelige, men vi gjør det vi kan for å finne løsninger, slik at vi når frem med hjelp i stor skala.

Flyktninghjelpen har vært i Afghanistan siden 2003. Vi har 1.400 afghanske ansatte og jobber i 14 provinser over hele landet. I fjor nådde vi 762. 076 personer med livreddende hjelp.

Les mer om vårt arbeid i Afghanistan.