Ukraina

Slik gjør næringslivet en forskjell

– Krigen i Ukraina har skapt en flyktningkrise med et omfang vi ikke har sett i Europa siden andre verdenskrig, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland. – En ekstraordinær krise krever ekstraordinær innsats.

Vi har opplevd massiv støtte til vårt arbeid i Ukraina og nabolandene, både fra enkeltpersoner, myndigheter og bedrifter. Selskaper i ulike bransjer har vist kreative måter å bidra på. Enten ved at ansatte gir og bedriften matcher beløpet, innsamlingsaksjoner med kunder eller utlån av ekspertise og verktøy. Sammen med sine nettverk av ansatte og kunder har disse bedriftene bidratt til å gjøre en forskjell.

Vi i Flyktninghjelpen ønsker å sende en stor takk alle som har bidratt. Din støtte hjelper oss å hjelpe titusenvis av mennesker som er på flukt. Takk for rausheten og hjelp til å spre ordet om det vi gjør i Ukraina og nabolandene.

Victoria (29) krysset grensen til Romania sammen med moren og den åtte år gamle datteren Sonia. Foto: Ingrid Prestetun/Flyktninghjelpen

Til dags dato har våre bedriftspartnere gitt over ti millioner amerikanske dollar til arbeidet vårt i Ukraina og nabolandene. Med disse pengene har vi skalert opp innsatsen til nødhjelpsteamene våre i Ukraina, Polen, Romania og Moldova. Disse teamene jobber døgnet rundt for å møte de økende behovene til ukrainere på flukt. Vi har 90 ansatte som jobber aktivt med krisen i Ukraina, og vi har planer om å øke til over 200 personer. Vi organiserer utdeling av vann og mat, pengestøtte, sanitæranlegg, husly og juridisk hjelp.

Les mer om innsatsen i Ukraina og nabolandene

­– Bedriftspartnere og generøsiteten hos privatpersoner har vært avgjørende for innsatsen i Ukraina og nabolandene, sier Alain Homsy, Flyktninghjelpens landdirektør i Ukraina.

– Støtten hjelper oss å hjelpe dem som har fått livene sine ødelagt av konflikten. Det har vært rørende å se et så stort engasjement.

Innovative løsninger for bedre bistand

Finansiering er bare én måte våre bedriftspartnere bidrar på. Samarbeidspartnere hjelper oss også med innovasjon. Vi er avhengige av både ekspertise og verktøy for å nå målene våre og stadig bli bedre. Samarbeidspartnerne våre har hjulpet oss med rettshjelp, transport og logistikk, så vel som organisatorisk støtte til regionskontorene våre.

En familie som nylig flyktet fra Ukraina får kontanter på vårt mottakssenter i Lublin, Polen. Foto: Jeanette Fogstad/ Flyktninghjelpen

Våre digitale knutepunkter er ett eksempel. Folk som er på flukt fra Ukraina er i stadig bevegelse, og pålitelig informasjon er avgjørende. Med støtte fra våre teknologipartnere har vi rullet ut digitale knutepunkter som kobler flyktningene til Flyktninghjelpen via SMS eller WhatsApp og gir dem tilgang til grunnleggende informasjon og pengestøtte.

Bli bedriftspartner

Det er mange måter å bidra til vår humanitære innsats, og vi oppfordrer selskaper til å sende en e-post til corporate@nrc.no. Gjennom støtten kan bedrifter ta et tydelig etisk standpunkt i en av dagens mest kritiske globale spørsmål. Selv om krisen i Ukraina dominerer nyhetsbildet, trenger kriserammede rundt om i verden også hjelp. Les mer om fordelene ved å samarbeide med oss.

Støtt oss i Ukraina

Bedrifter kan bruke informasjonen under til å gi via bankoverføring.

IBAN #: NO59 8210 0465 007
SWIFT Code: DNBANOKKXXX

Norske bedrifter kan bruke kontonummer 8200.06.80008 og merke betalingen "Ukraina".

For henvendelser om bedriftsdonasjoner og partnerskap, vennligst send en e-post til corporate@nrc.no.