En neglisjert krise

Ett år med krig i Sudan

Den 15. april nådde krigen i Sudan en dyster milepæl: ett år med krig.

I løpet av de siste tolv månedene har volden herjet i landet, og det har gått hardt ut over sivile.

Mer enn åtte millioner mennesker er tvunget på flukt, inkludert 1,8 millioner som har søkt tilflukt i naboland. Dette er verdens største fluktkrise.

Den humanitære krisen er uten sidestykke. 18 millioner mennesker mangler mat. Flyktninghjelpen frykter at dette vil utvikle seg til en sultkatastrofe. Matlagrene fra forrige høsting er snart tomme, og matprisene har skutt i været.

Hva har skjedd de siste tolv månedene?

 

Hva gjør Flyktninghjelpen?

I løpet av det siste året har vi kjempet for rettighetene til mennesker som er drevet på flukt. Vi jobber for å hjelpe de som er rammet av krig og naturkatastrofer. Vi bidrar med å dekke grunnleggende behov, og å sørge for beskyttelse og verdighet for mennesker som har måttet forlate hjemmene sine.

Vi gir nødhjelp i form av mat og støtte til livsopphold, pengestøtte til utdanning samt tilgang til rent vann, husly og rettshjelp.

Hva ber vi om?

At alle sivile må beskyttes og få den hjelpen de trenger for å overleve.

Vi ber også om at verden slutter å ignorere den humanitære krisen. Verdens ledere kan ikke lenger neglisjere de akutte og økende humanitære behovene i Sudan eller i nabolandene som nå har tatt imot sudanske flyktninger.

Støtt vårt arbeid