NORCAPs klimaeksperter Abduwali Abdi (venstre) og Nishadh Kalladath Abdul Rasheed (høyre) jobber i det regionale klimasenteret ICPAC, en av NORCAPs partnerorganisasjoner, i Nairobi, Kenya. Foto: Ingebjørg Kårstad/Flyktninghjelpen

NORCAP - Flyktninghjelpens utsendte bistandseksperter

Oppdatert 23. nov. 2023
NORCAP er en del av Flyktninghjelpen som jobber med å gjøre bistanden bedre, slik at mennesker som er rammet av kriser og klimaendringer får den beskyttelsen og de mulighetene de har behov for.

NORCAP jobber på to måter – ved å tilby målrettet ekspertise som partnerorganisasjoner trenger og ved å utvikle nye prosjekter som bidrar til å forbedre og effektivisere bistandsarbeidet. 

Vi bidrar med løsninger innenfor nødhjelp, utviklingsarbeid og fredsbygging, sammen med FN og andre internasjonale organisasjoner, nasjonale myndigheter og lokalsamfunn. 

Tidligere besto NORCAP kun av norske eksperter, men i dag kommer de 1300 kvinnene og mennene fra land over hele verden. De er høyt kvalifiserte på sine fagfelt og jobber innen områder som beskyttelse, utdanning, klimatjenester, ren energi, forebygging av kjønnsbasert vold, kontantstøtte til mennesker rammet av krise, valgobservasjon, demokrati- og fredsbygging.

NORCAP har jobbet tett med det norske utenriksdepartementet for å styrke det internasjonale bistandsarbeidet siden FNs Høykommissær for flyktninger ba om krisepersonell fra Norge under den kurdiske flyktningkrisen i 1991. Finansieringen fra UD omfatter egne rammeavtaler og ekstrabevilgninger til ulike nødhjelpssituasjoner.

Mer informasjon finner du på nrc.no/norcap.