ALP classes in progress, learners pay attention and interact in classes which help them move forward to the next level

Photo: NRC/Emebet Abdissa
Foto: Emebet Abdissa/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Etiopia

Flyktningtallet i Etiopia fortsetter å øke, med flyktninger fra krigen i Sør-Sudan og Nigeria. Flyktninghjelpen har vært på plass med hjelp siden 2011.

Humanitært overblikk

Etiopia er en av verdens mest komplekse storskala humanitære kriser. Mange er tvunget på flukt på grunn av væpnet konflikt, politisk og økonomisk ustabilitet, klima og katastrofer. Levevilkårene i flere regioner har blitt redusert. Den humanitære responsplanen for 2023 fastslo at 31,2 millioner mennesker trenger humanitær bistand i Etiopia. Dette tallet har økt ytterligere, ettersom landet nå opplever flere konflikter og tørke. 4,6 millioner mennesker er på flukt i eget land. Dette tallet har gått ned i året som har gått på grunn av en fredsavtale nord i landet, og det er gjort en innsats for å la flyktninger flytte hjem.

Tall fra april viser at 24 millioner mennesker i landet er berørt av tørke, og 11 millioner hadde ikke sikker tilgang til mat. Folks levebrød er hardt påvirket, og ressursene for å bistå mennesker på flukt er svært begrenset.

Etiopia er Afrikas tredje største mottaksland for mennesker på flukt. Nesten én million mennesker har flyktet til Etiopia fra nabolandene Sudan, Sør-Sudan, Eritrea og Somalia. De står nå overfor økende matmangel, grunnet økt etterspørsel og svekket mattilførsel.

 • 78.385
  mennesker fikk utdanning
 • 110.908
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 44.644
  mennesker fikk husly
 • 12.689
  mennesker fikk rettshjelp
 • 48.137
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 121.122
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen er til stede i fem av syv regioner i Etiopia: Tigray, Amhara, Afar, Benishangul-Gumuz og Somali-regionen. Vi gir nødhjelp til mennesker på flukt, både innad i landet og fra andre land, og bidrar til at de kan bygge opp igjen livene sine.

Fra august 2023 har Flyktninghjelpen bistått 145.262 mennesker på flukt i Etiopia. Disse får hjelp gjennom våre programmer.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

Les mer om Etiopia