ALP classes in progress, learners pay attention and interact in classes which help them move forward to the next level

Photo: NRC/Emebet Abdissa
Les billedteksten Foto: Flyktninghjelpen/Emebet Abdissa

Vårt arbeid i Etiopia

Flyktningtallet i Etiopia fortsetter å øke, med flyktninger fra krigen i Sør-Sudan og Nigeria. Flyktninghjelpen har vært på plass med hjelp siden 2011.

Humanitært overblikk

I Etiopia er konflikt, tørke og flom de viktigste årsakene til at mennesker blir drevet på flukt. Landet er omgitt av en konfliktfylt region og er Afrikas nest største vertsland for flyktninger etter Uganda. Ved utgangen av august 2018 huset Etiopia over 905.000 flyktninger, i hovedsak fra nabolandene Sør-Sudan, Eritrea, Sudan og Somalia.

Antallet flyktninger i Etiopia fortsetter å øke. Over 400.000 sørsudanske flyktninger har krysset grensa til nabolandet siden borgerkrigen i Sør-Sudan brøt ut i desember 2013.

Antallet internt fordrevne i Etiopia har gått kraftig opp det siste året, og ligger nå på over 2,5 millioner. Mange har blitt fordrevet som følge av konflikt ulike steder i landet, og bare sør i Etiopia har nesten én million mennesker blitt fordrevet som følge av etnisk konflikt, Flom har også ført til en økning av internt fordrevne, og lokalsamfunn som har vært rammet av tørke er fortsatt delvis fordrevet øst i landet, hvor mange sliter med å gjenoppbygge levebrødene sine.

Så mange fikk hjelp i 2019

46.358
mennesker fikk utdanning
42.187
mennesker fikk matsikkerhet
136.236
mennesker fikk husly
20.263
mennesker fikk rettshjelp
259.044
mennesker fikk vann og sanitærtjenester

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen er til stede i syv regioner i Etiopia. Vi gir flyktninger og internt fordrevne nødhjelp og bidrar til at de kan bygge opp igjen livene sine.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Etiopia