ALP classes in progress, learners pay attention and interact in classes which help them move forward to the next level

Photo: NRC/Emebet Abdissa
Les billedteksten Foto: Flyktninghjelpen/Emebet Abdissa

Vårt arbeid i Etiopia

Flyktningtallet i Etiopia fortsetter å øke, med flyktninger fra krigen i Sør-Sudan og Nigeria. Flyktninghjelpen har vært på plass med hjelp siden 2011.

Humanitært overblikk

I Etiopia er konflikt, tørke og flom de største årsakene til at mennesker blir drevet på flukt. Landet er omgitt av en konfliktfylt region og er Afrikas nest største vertsland for flyktninger etter Uganda. Ved utgangen av 2019 huset Etiopia over 734.000 flyktninger, i hovedsak fra nabolandene Sør-Sudan, Eritrea, Sudan og Somalia.

På grunn av krigshandlinger i Sør-Sudan og en jevn tilstrømming av mennesker på flukt fra Eritrea, fortsetter antallet flyktninger i Etiopia å øke. Over 310.000 sørsudanske flyktninger har krysset grensen til nabolandet siden borgerkrigen i Sør-Sudan brøt ut i desember 2013.

Ved utgangen av juli 2020 var antallet internt fordrevne i Etiopia over 1.8 millioner. Dette gjør Etiopia til det landet i verden som huser flest mennesker på flukt i eget land. 68 prosent har måttet flykte som følge av konflikt, 19 prosent på grunn av tørke, og seks prosent er på flukt på grunn av flom og oversvømmelser. De fleste som er på flukt bor øst i landet, og mange sliter med å gjenoppbygge levebrødene sine.

Så mange fikk hjelp i 2019

46.358
mennesker fikk utdanning
42.187
mennesker fikk matsikkerhet
136.236
mennesker fikk husly
20.263
mennesker fikk rettshjelp
259.044
mennesker fikk vann og sanitærtjenester

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen er til stede i seks regioner i Etiopia, i tillegg til hovedstaden Addis Abeba. Vi gir flyktninger og internt fordrevne nødhjelp og bidrar til at de kan bygge opp igjen livene sine.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Etiopia