ALP classes in progress, learners pay attention and interact in classes which help them move forward to the next level

Photo: NRC/Emebet Abdissa
Foto: Emebet Abdissa/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Etiopia

Flyktningtallet i Etiopia fortsetter å øke, med flyktninger fra krigen i Sør-Sudan og Nigeria. Flyktninghjelpen har vært på plass med hjelp siden 2011.

Humanitært overblikk

Etiopia er en av verdens mest komplekse storskala humanitære kriser. Mange mennesker er tvunget på flukt på grunn av væpnet konflikt, politisk ustabilitet, klima, katastrofer og økonomisk ustabilitet. Levevilkårene i flere regioner har blitt redusert. Den humanitære responsplanen 2022 fastslo at over 5,8 millioner mennesker i Etiopia var på flukt i eget land grunnet konflikt og katastrofer. Dette tallet har økt ytterligere, ettersom landet nå opplever flere konflikter og tørke.  

I august var over 16 millioner mennesker berørt av tørke, og 10 millioner hadde ikke sikker mattilgang. Levebrødene er hardt påvirket, og ressursene for å bistå menneskene på flukt er svært begrenset.  

Etiopia er Afrikas tredje største mottaksland for mennesker på flukt. Nesten én million mennesker har flyktet til Etiopia fra nabolandene Sudan, Sør-Sudan, Eritrea og Somalia. Disse menneskene står nå overfor økende matmangel, grunnet økt etterspørsel og svekket mattilførsel.  

 

 • 32.594
  mennesker fikk utdanning
 • 50.278
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 77.743
  mennesker fikk husly
 • 12.301
  mennesker fikk rettshjelp
 • 105.700
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 26.032
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen er til stede i syv regioner i Etiopia: Tigray, Oromia, Amhara, SNNP, Benishangul-Gumuz, Gambella og Somali-regionen. Vi er også til stede i hovedstaden, Addis Abeba. Vi gir nødhjelp til menneskene på flukt, både innad i landet og fra andre land, og bidrar til at de kan bygge opp igjen livene sine. 

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Etiopia