Se samleside om vårt arbeid her
Samleside for FLYKTNINGREGNSKAPET 2020
– Å vite at jeg bidrar til å gi andre flyktninger mat på bordet og sørger for at barna får mat, gjør det verdt å legge ned mye arbeid i matlagingen, sier syriske Khitam. Sammen med Flyktninghjelpen sørger hun for mat til 300 familier som ble rammet av vinterstormene i Libanon.
Flyktninghjelpen har så langt hjulpet 8.700 syriske flyktninger i Libanoen etter at stormene «Norma» og «Miriam» førte til enorme skader.
Generalsekretær Jan Egeland får ofte spørsmålet om han fortsatt er optimist etter å ha besøkt en rekke av de landene som er hardest rammet av krig og krise.
AFGHANISTAN/Badghis: Tusenvis har forlatt sine hjem på grunn av konflikt, tørke og matmangel. Nå står vinteren for tur, og kulde og sykdommer har allerede begynt å kreve sine første ofre.
Visste du at flere personer i verden har mobil enn tilgang på et toalett? I dag, 19. november, markerer vi verdens toalettdag. Vi gir deg fem grunner til hvorfor du burde bry deg om nettopp toaletter.
Khalid Flieh (28) er en av våre ungdomsledere i Jordan. -Mange unge er mentalt utslitt. De sitter for seg selv, snakker ikke med noen. De mangler selvtillit og fremtidshåp, sier han.
Kadidja, 14, har allerede vært gift i et år. I motsetning til mange andre gifte jenter på hennes alder, går hun likevel fortsatt på skolen.
Da væpnede grupper inntok byen Sibut i Den sentralafrikanske republikk (SAR) i 2013, måtte 12 år gamle Boulbena Edith og familien hennes legge på flukt fra hjembyen. Fire år senere kunne familien endelig returnere.
Hun er femten år og bor i et av verdens farligste land, Honduras. En uskyldig krangel med en klassevenninne i mars i fjor førte til at hun ble kidnappet på skolen av voksne gjengmedlemmer. De tok henne med til en bygning der det foregår rene henrettelser: «Casas Locas». «Yoselyn» skulle drepes.
Barn i Syria må gjemme seg for bomber, og over hele landet ligger skoler i ruiner. Vi bidrar til at syriske barn igjen får muligheten til å lære.
Over 630.000 fordrevne har nå returnert hjem til Kasaï-regionen i DR Kongo. I kjølvannet av krigen sliter tusenvis av barn med traumer etter grusomhetene de har opplevd.
Situasjonen for sivile i Jemen blir mer kritisk for hver dag som går. Til tross for matmangel og bombing av sivile mål velger mange å bli i hjemmene sine. De som drives på flukt risikerer også livet, og har ingen garanti for at de vil få livsnødvendig hjelp.
Det viktigste læreren og skolen kan hjelpe til med under og etter kriser, er å koble elevene på igjen og gi dem struktur i hverdagen.
Det er vanskelig for oss i Norge å forstå hvordan det er å oppleve krig. Redselen og traumene følger deg, og mange sliter med traumemareritt gjennom livet.
Norske Inger-Anne Hauge beskriver en dramatisk og forverret situasjon for barn i Gaza. Seks av ti barn sliter nå med traume-mareritt viser en ny studie fra Flyktninghjelpen.
På jobb for Flyktninghjelpen har norskfødte Becky Bakr Abdulla møtt barn på flukt fra IS og bomber i Irak. Nå får barna hjelp til å bearbeide alt det vonde de har opplevd.