Flyktninghjelpen bistår mennesker på flukt over hele verden. Vi er raskt på plass der mennesker på flukt trenger oss mest.
Flyktninger fra Ukraina trenger din hjelp NÅ!
Akkurat nå er vi til stede i både nye og langvarige kriser i over 30 land. I 2020 bistod vi nesten 12 millioner mennesker med mat, husly, rent vann, rettshjelp, og utdanning.
Vi deler innsatsen vår i tre deler: Nødhjelp til mennesker på flukt, talsmannsarbeidet og beredskapsstyrken.
Få siste nytt fra våre prosjekter i felt, intervjuer, meninger og aktuelle kampanjer.
Flyktningregnskapet gir oversikt over mennesker på flukt verden over. Trender, landfakta, statistikk og begreper.
Flyktninghjelpen skalerer nå opp arbeidet inne i Ukraina og i nabolandene for å hjelpe mennesker som er drevet på flukt. I løpet av de siste tre ukene har vi sendt nødhjelpsteam til Ukraina, Polen, Romania og Republikken Moldova.
– Å vite at jeg bidrar til å gi andre flyktninger mat på bordet og sørger for at barna får mat, gjør det verdt å legge ned mye arbeid i matlagingen, sier syriske Khitam. Sammen med Flyktninghjelpen sørger hun for mat til 300 familier som ble rammet av vinterstormene i Libanon.
Flyktninghjelpen har så langt hjulpet 8.700 syriske flyktninger i Libanoen etter at stormene «Norma» og «Miriam» førte til enorme skader.
Generalsekretær Jan Egeland får ofte spørsmålet om han fortsatt er optimist etter å ha besøkt en rekke av de landene som er hardest rammet av krig og krise.
AFGHANISTAN/Badghis: Tusenvis har forlatt sine hjem på grunn av konflikt, tørke og matmangel. Nå står vinteren for tur, og kulde og sykdommer har allerede begynt å kreve sine første ofre.
Visste du at flere personer i verden har mobil enn tilgang på et toalett? I dag, 19. november, markerer vi verdens toalettdag. Vi gir deg fem grunner til hvorfor du burde bry deg om nettopp toaletter.
Khalid Flieh (28) er en av våre ungdomsledere i Jordan. -Mange unge er mentalt utslitt. De sitter for seg selv, snakker ikke med noen. De mangler selvtillit og fremtidshåp, sier han.
Kadidja, 14, har allerede vært gift i et år. I motsetning til mange andre gifte jenter på hennes alder, går hun likevel fortsatt på skolen.
Da væpnede grupper inntok byen Sibut i Den sentralafrikanske republikk (SAR) i 2013, måtte 12 år gamle Boulbena Edith og familien hennes legge på flukt fra hjembyen. Fire år senere kunne familien endelig returnere.
Hun er femten år og bor i et av verdens farligste land, Honduras. En uskyldig krangel med en klassevenninne i mars i fjor førte til at hun ble kidnappet på skolen av voksne gjengmedlemmer. De tok henne med til en bygning der det foregår rene henrettelser: «Casas Locas». «Yoselyn» skulle drepes.