Les billedteksten Foto: OCHA/Kate Holt

Medieuttalelse: Seksuell vold må aldri aksepteres som en unngåelig del av en humanitær krise

Publisert 22. mai 2019
Medieuttalelse fra Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland i forkant av den internasjonale konferansen “Ending Sexual and Gender-Based Violence in Humanitarian Crises” som finner sted i Oslo 23. - 24. mai:

- Seksuell vold mot kvinner og barn må aldri aksepteres eller bli sett på som en uunngåelig del av en humanitær krise. 

- Altfor ofte blir seksuell vold brukt som et brutalt våpen i konflikt og de overlevende lider i stillhet. Vi kan ikke lene oss tilbake mens mødre verden rundt utsettes for vold, ser sine barn bli misbrukt og tvinges til å leve blant dem som er ansvarlige for deres smerte. Vi må bli bedre til å sikre at mennesker beskyttes fra slik brutalitet og at de som begår disse grufulle forbrytelsene stilles til ansvar.    

- Vi ber politikere, lokale myndigheter, FN, sivilsamfunnsorganisasjoner og alle andre som er involvert i nødhjelpsarbeidet når en krise rammer om å ta nødvendige grep for å stanse den ekstreme volden mot kvinner, jenter og gutter i konflikt- og kriseområder.

Om konferansen:
  • Den internasjonale konferansen “Ending Sexual and Gender-Based Violence in Humanitarian Crises” finner sted Oslo 23.-24. mai, 2019. 
  • Målet er å skape større politisk oppslutning for å få en endelig slutt på seksuell- og kjønnsbasert vold i humanitære kriser. Dette inkluderer mobilisering av økonomiske ressurser og utveksling av viktig lærdom fra eksisterende arbeid for å bekjempe og respondere på denne type vold.
  • Les mer om konferansen her.
  • Mer informasjon for media om konferansen er tilgjengelig her.

Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, og direktør for Flyktninghjelpens beredskapsstyrke NORCAP, Benedicte Giæver, er tilstede på konferansen.

For intervjuer eller mer informasjon:

Flyktninghjelpens medieteam: info@nrc.no, + 47 905 62 329.