Ny rapport viser rekordmange angrep på hjelpearbeidere

Publisert 18. aug 2020|Endret 17. aug 2020
Uttalelse fra Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen:

– Fra Syria til Sør-Sudan – aldri har så mange av våre kollegaer blitt angrepet mens de er på jobb i verdens konfliktsoner. Mens vi forsøker å sikre at verdens mest sårbare mennesker har tilgang til mat, vann og husly, havner vi stadig oftere i skuddlinjen selv. Vi kan ikke fortsette å gjøre jobben vår når vi risikerer å bli bombet, drept eller kidnappet. 

 – I disse dager gjør koronaviruset det enda farligere for oss å levere nødhjelp. Med den usynlige trusselen som viruset utgjør og utallige restriksjoner på veien til de som trenger vår hjelp, trenger vi mer enn noen gang økt støtte til arbeidet vårt. Diplomater og militære, religiøse og politiske ledere må gjøre mer for å beskytte våre feltarbeidere mot væpnede angrep.  

 – De som angriper oss opererer ikke i et vakuum. De mottar våpen, finansiering og logistikkhjelp utenfra. Regionale økonomiske, politiske og militære aktører kan bidra til å få en slutt på denne straffefriheten og sikre at folkeretten opprettholdes og respekteres slik at vi kan fortsette å redde liv.  

Les rapporten fra Humanitarian Outcomes her

For mer informasjon, ta kontakt med:

Flyktninghjelpens medietelefon: +47 905 62 329, eller media@nrc.no