Nobels fredspris til WFP: – Aldri har arbeidet til humanitære organisasjoner vært mer kritisk enn nå

Generalsekretær Jan Egeland|Publisert 09. okt 2020
Flyktninghjelpen gratulerer Verdens matvareprogram (WFP) med Nobels fredspris 2020. WFP er en verdig mottaker av årets pris, og som langvarig samarbeidspartner er vi spesielt stolte i dag.

Uttalelse fra Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland etter kunngjøringen av Nobels fredsprisvinner for 2020.

– Aldri har arbeidet til humanitære organisasjoner vært mer kritisk enn nå, i de ekstraordinære omstendighetene i 2020. Ringvirkningene av Covid-19-pandemien tvinger millioner av mennesker til randen av sult, og akutt humanitær hjelp og innsats for matsikkerhet på lengre sikt er essensielt. Det er en livlinje som vil holde mennesker i live og sørge for at de kan reise seg igjen.

– Flyktninghjelpen samarbeider med WFP og drar nytte av deres tilstedeværelse og logistiske operasjoner i forbindelse med kriser, ofte i ekstremt utfordrende og konfliktrammede områder. Vi setter stor pris på deres partnerskap og håper denne prisen vil minne verdensledere om utfordringene som står foran oss og andre humanitære organisasjoner, og være forberedt på å møte dem.

– Tilgang til mat er forebyggende og konfliktdempende i situasjoner med omfattende uro og vedvarende spenninger. Finansiering og støtte må fortsette fra verdens mest privilegerte til de som trenger det mest. Igjen vil vi gratulere WFP og ser frem til videre samarbeid for å bekjempe sult, opprettholde rettigheter og forhindre at mat blir brukt som et våpen mot verdens mest sårbare befolkninger, sier Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen.

For mer informasjon:
  • Vennligst kontakt Flyktninghjelpens medietelefon for mer informasjon og evt. intervju: media@nrc.no, +47 90562329.