Signering av avtale med Eiendomsspar. Foran f.v. Christian Ringnes (styreleder Eiendomsspar) og Jan Egeland (generalsekretær Flyktninghjelpen). Bak f.v. Isabelle Ringnes (styremedlem Eiendomsspar), Sigurd Stray (adm. dir. Eiendomsspar) og Torstein Bae (prosjektleder for hovedkontor hos Flyktninghjelpen). Foto: Enayatullah Azad/Flyktninghjelpen

Christian Ringnes’ Eiendomsspar gir 46 millioner kroner til Flyktninghjelpens arbeid

Publisert 01. jul. 2024|Oppdatert 28. jun. 2024
Ringnes og Eiendomsspar bidrar med 46 millioner kroner når Flyktninghjelpen flytter til nye lokaler i det nye Urtekvartalet.

– Flyktninghjelpen er et norsk fyrtårn i verden og gir avgjørende støtte til mennesker på flukt i Ukraina, Gaza, Sudan og mange andre steder. Vi er glade for å kunne bidra inn i dette gjennom å styrke organisasjonen med nytt hovedkontor, sier Christian Ringnes, styreleder i Eiendomsspar.

Avtalen om nytt hovedkontor er gjort med Eiendomsspar, som er et ledende eiendomsselskap der Ringnes er styreleder. Flyktninghjelpen flytter inn i nye kontorer i Urtegata på Grønland i januar 2027.

Flyttingen er blitt mulig gjennom pengedonasjonen og sikrer Flyktninghjelpen bedre kontorer uten noen økt kostnad. Christian Ringnes og Eiendomsspar gir med dette et svært viktig bidrag til Flyktninghjelpens arbeid og virke.

– Vi er svært takknemlige for den generøse donasjonen fra Christian Ringnes og Eiendomsspar som gjør det mulig å flytte til nye og mer hensiktsmessige lokaler i 2027. Vårt sekretariat i Oslo er hovedkvarter for 15.000 humanitære hjelpearbeidere i mer enn 40 land.  Vi kan og vil nå effektivisere vårt arbeid for nær 10 millioner mennesker på flukt i krig og kriser, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Flyktninghjelpen bistår mennesker på flukt med nødhjelp i krig- og konfliktområder i over 40 land. Organisasjonen er til stede i Gaza, Ukraina, Sudan og i neglisjerte kriser i land som Burkina Faso og Honduras. I fjor hjalp Flyktninghjelpen nær 10 millioner mennesker med mat, rent vann, husly, rettshjelp og utdanning.

Til redaksjonen:

  • Flyktninghjelpen er en norsk organisasjon og en av verdens største hjelpeorganisasjoner, med 15.000 hjelpearbeidere i 41 land. Flyktninghjelpen jobber tett med mennesker på flukt og deres vertssamfunn for å sikre riktig hjelp og utnytte ressursene på best mulig måte. Mange av organisasjonens hjelpearbeidere er selv flyktninger eller på flukt i eget land. Les mer om Flyktninghjelpens arbeid her.
  • Fra januar 2027 vil Flyktninghjelpen leie lokaler i «Drivhuset» som er en av tre bygninger i det nye Urtekvartalet på Grønland i Oslo.
  • Urtekvartalet er eid av eiendomsselskapet Eiendomsspar og prosjektet tar sikte på å fremme miljø, bærekraft og teknologi med utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Les mer om prosjektet her.
  • Last ned bilder til fri bruk.

For mer informasjon eller for å avtale et intervju, vennligst kontakt:

  • Flyktninghjelpens globale medieteam: media@nrc.no, 905 623 29
  • Christian Ringnes, 905 99 121