Kristin Skogen Lund, den gang administrerende direktør for NHO, på reise med Flyktninghjelpen i Kakuma flyktningleir i Kenya i 2016. Foto: Flyktninghjelpen

Kristin Skogen Lund blir ny styreleder for Flyktninghjelpen

Publisert 14. mar 2024|Oppdatert 13. mar 2024
Næringslivs- og organisasjonsleder Kristin Skogen Lund er innstilt som ny styreleder i Flyktninghjelpen. Hun tar over styrevervet fra Harald Norvik.

Flyktninghjelpen er Nordens største humanitære organisasjon. Med over 15.000 hjelpearbeidere i over 40 land, gir organisasjonen hjelp og beskyttelse til nær 10 millioner fordrevne og krigs- og katastroferammede.

– Jeg besøkte flyktningleiren Kakuma i Kenya i 2016 som ambassadør for Flyktninghjelpen, og ble mektig imponert over organisasjonen. Siden den gang har behovet for bistand til flyktninger verden rundt bare økt. Det oppleves derfor som svært meningsfylt å få lov til å lede styret og støtte det viktige arbeidet videre fremover, sier Skogen Lund.

Skogen Lund har en bachelorgrad ved Universitetet i Oregon i USA, og mastergrad fra INSEAD i Frankrike. Hun har omfattende erfaring som nærings- og organisasjonsleder og har hatt en rekke toppstillinger blant annet som administrerende direktør for Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), konserndirektør for Norden og digital utvikling i Telenor, og administrerende direktør i Aftenposten. I februar annonserte hun sin avgang som konsernsjef i Schibsted, men blir sittende til selskapet finner en ny leder.

– Vi er meget glade for å få en styreleder med en så bred og variert ledererfaring fra sentrale organisasjoner og internasjonalt orienterte bedrifter. Store humanitære organisasjoner som Flyktninghjelpen står overfor komplekse utfordringer med rekordhøye behov blant mennesker i krig- og kriseområder over store deler av verden. Skogen Lund vil kunne videreføre den forutsigbarhet og trygghet vi har hatt under styreleder Harald Norvik, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Skogen Lund har hatt verv i flere internasjonale organisasjoner og har vært medlem av den internasjonale klimakommisjonen (the Global Commission on the Economy and Climate) og ILO-kommisjonen om fremtidens arbeidsliv (the ILO Global Commission on the Future of Work).

– Valgkomiteen har gjort en strålende jobb når de kunne presentere Kristin som ny styreleder i Flyktninghjelpen. Styret valgte henne med begeistring. Med Kristin får organisasjonen en erfaren leder, både fra styrer og store konsern. Kristin er en åpen, tydelig og inkluderende person som skaper grunnlag for godt samarbeid og gode prosesser, sier nåværende styreleder Harald Norvik som går av i desember etter å ha sittet med vervet siden 2017.

 

Til redaksjonen

  • Det er over 114 millioner mennesker på flukt i verden i dag, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).
  • Flyktninghjelpen er en uavhengig humanitær organisasjon som hjelper mennesker på flukt i over 40 land med over 15.000 ansatte. Organisasjonen hjelper årlig nær 10 millioner mennesker og hadde i 2022 en samlet inntekt på 7 milliarder kroner. Les mer om Flyktninghjelpens arbeid og se årsrapporter her. Les mer om Flyktninghjelpens ledelse og styret her.
  • Det er Flyktninghjelpens valgkomite sammen med rekrutteringsselskapet Visindi som har identifisert Skogen Lund til styrevervet. Hun tiltrer rollen som styreleder i Flyktninghjelpen i desember 2024 og vil fram til da sitte som styremedlem.

For mer informasjon eller intervju, vennligst kontakt:

  • Flyktninghjelpens medieteam: media@nrc.no, 905 62 329
  • Kommunikasjonsdirektør i Schibsted: Øyvind Vormeland Salte, salte@schibsted.com, 992 39 021