En mann bærer ved på utsiden av den store flyktningleiren i Cox's Bazar-området i Bangladesh. Foto: Ingebjørg Kårstad/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Bangladesh

 

Humanitært overblikk

2023 markerte det sjette året på flukt for den etniske minoritetsgruppen rohingyaene. Da volden brøt ut i staten Rakhine i Myanmar i 2017, flyktet over 742.000 menn, kvinner og barn over grensen til leiren Cox’s Bazar i Bangladesh. Der sluttet de seg til over 37.000 andre rohingyaer som tidligere var blitt drevet på flukt.

Ettersom rohingyaene mangler juridisk status og dermed ikke kan bevege seg fritt eller jobbe, er de helt avhengige av humanitær hjelp. Rohingyaene, som blir ansett som statsløse, bor nå i en av verdens tettest befolkede flyktningleirer. Omtrent en million mennesker bor i skjøre bambushytter i områder som er svært utsatt for flom og jordras, i tillegg til alvorlige klimatiske hendelser som sykloner. Rohingyaene har begrenset tilgang til grunnleggende tjenester som gode sanitærforhold, helsehjelp, utdanning og muligheter til å livnære seg.

Til tross for disse utfordringene, var det innbyggerne i Cox’s Bazar som først hjalp flyktningene da de ankom området, og de fortsetter å huse rohingyaene.

 • 7.541
  mennesker fikk utdanning
 • 2000
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 71.493
  mennesker fikk husly
 • 34.486
  mennesker fikk rettshjelp
 • 17.823
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 25.129
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen arbeider i Cox's Bazar for å bistå rohingyaene, og i områder nordøst for å håndtere konsekvensene av klimaendringer.

Sammen med lokale partnere gir vi hjelp til både flyktninger og lokalsamfunn gjennom utdanningsprosjekter samt juridisk rådgivning og rettshjelp. I tillegg arbeider vi med rent vann, husly og hjelp til å takle ulike værfenomen.

Hvert år når vi over 150.000 mennesker gjennom disse programmene. I tillegg til å fokusere på bistand arbeider vi for å ivareta autonomien hos menneskene som er berørt.

      

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

      

Les mer om Bangladesh