VALG 2017

Din stemme avgjør!

Over 65 millioner mennesker er på flukt fra krig og forfølgelse. Ved å bruke DIN stemme ved stortingsvalget 2017 kan du sørge for at også deres stemme blir hørt.

Her er 5 gode grunner til at du skal avgi stemme i årets valg:

Over 65 millioner mennesker er på flukt. Din stemme er avgjørende for hvilken rolle Norge skal spille for å løse vår tids største humanitære utfordring.

SØR-SUDAN. En ung gutt ser ut over det som er igjen av en oversvømt leir for internt fordrevne i Bentiu i Sør-Sudan. Leiren er midlertidig hjem for mer enn 40 000 mennesker som har flyktet fra krig og konflikt i Sør-Sudan. Foto: UN Photo/UNMISS/JC McIlwaine.

Hver dag tvinges tusenvis av mennesker til å forlate sine hjem på grunn av menneskeskapte klimaendringer og naturkatastrofer. Din stemme avgjør om Norge skal være en sinke eller pådriver i kampen mot global oppvarming.

 

 

DØDELIG FLUKT: Disse to nigerianske brødrene på 11 og 12 år er nettopp blitt plukket opp av et redningsfartøy utenfor kysten av Libya. Guttene reiste alene ettersom moren hadde omkommet i Libya. Foto: AP Photo/Santi Palacios/Scanpix.

2410 flyktninger og migranter har mistet livet så langt i år i forsøk på å finne trygghet i Europa. Du kan stemme frem politikere som vil arbeide for flere trygge og lovlige veier til beskyttelse for mennesker på flukt fra krig og forfølgelse. 

 

 

ETIOPIA: En gutt fra Sør-Sudan har søkt tilflukt i en flyktningleir I Gambela i Etiopia. Leiren er satt opp og drives av Høykommissæren for flyktninger (UNHCR). Ved inngangen til 2017 hadde over 25 millioner mennesker forlatt hjemlandet og søkt tilflukt i andre land. Foto: Minasse Wondimu Hailu / Anadolu Agency/Scanpix

FNs flyktningkonvensjon og menneskerettighetene har sikret millioner av mennesker retten til å søke beskyttelse fra krig og forfølgelse i mer enn 60 år. Din stemme avgjør om Norge skal stille opp som garantist for internasjonale lover og regler. 

 

 

KVOTEFLYKTNINGER: Familien Garther kom til Norge som kvoteflyktninger i september 2011. Da hadde familien på tre vært på flukt i drøyt 20 år. Nå har familien begynt et nytt liv på Finnsnes i Lenvik kommune. Overgangen fra heten i Libya til kulden og mørket i Nord-Norge er stor, men de klarer seg bra. Foto: Tore Meek / Scanpix.

Norge har en stolt tradisjon for å ta imot flyktninger som trenger beskyttelse gjennom kvoteflyktingordningen. Din stemme avgjør om vi skal gi flere politisk forfulgte, torturofre, LHBT-personer og alvorlig syke trygghet hos oss.