NRC's emergency team is distributing plastic sheeting, rope, hygiene kits, mosquito nets, blankets, sleeping mats and tools for farming to displaced families northeast in Cameroon. Photo: NRC/Philippe Douryan
Flyktninghjelpens kriseteam deler ut presenninger, tau, hygieneartikler, myggnett, tepper, madrasser og verktøy for dyrking til familier på flukt nord-øst i Kamerun. Foto: Philippe Douryan/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Kamerun

Humanitært overblikk 

I 2022 kom Kamerun på 8. plass på Flyktninghjelpens liste over verdens mest neglisjerte kriser. Kun 49 prosent av den etterspurte finansieringen til innsatsen i landet var innfridd per desember 2022.

Siden 2014 har angrep fra Boko Haram-opprørere fortsatt å tvinge store deler av befolkningen på flukt nord i landet. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) registrerte i desember 2022 385.372 mennesker på flukt i Far North-regionen i Kamerun. I tillegg har en intern krise utspilt seg i regionene sør- og nordvest siden 2016. Dette har ført til at 579.000 mennesker er på flukt internt i Kamerun, og 71.000 har flyktet til nabolandet Nigeria.

Kamerun huser også 346.000 flyktninger fra Den sentralafrikanske republikk som måtte flykte etter volden i forbindelse med valget i desember i 2022.

 • 21.370
  mennesker fikk utdanning
 • 34.486
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 15.827
  mennesker fikk husly
 • 25.965
  mennesker fikk rettshjelp
 • 90.103
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester

 

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen har flere kontorer i ulike regioner i Kamerun. Via disse gir Flyktninghjelpen hjelp som dekker både de akutte behovene og bidrar til langsiktige løsninger. I tillegg har vi et kontor øst i landet som bistår flyktninger fra Den sentralafrikanske republikk med blant annet informasjon, rådgivning og juridisk hjelp.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

Les mer om Kamerun