At least, four out of ten children that live In areas most affected by violence are out-of-school. Children faced risks such as forced recruitment and sexual violence. 

This three boys have returned to school through the NRC's education project. They were identify, participated in workshops to access to education. 

In Honduras and El Salvador, we help children to access to education in neighborhoods most affected by violence to protect their dreams. 

Funded by European Union (ECHO)

Photo: Up Studio/NRC, 2019
I de områdene i Honduras som er hardest rammet av vold, står nesten halvparten av alle barn utenfor skolen. Gjennom Flyktninghjelpens utdanningsprosjekt har disse tre guttene begynt på skolen igjen. Foto: Up Studio/NRC

Vårt arbeid i det nordlige Mellom-Amerika og Mexico

Over 1,2 millioner mennesker har blitt drevet på flukt i El Salvador, Honduras, Guatemala og Mexico.


Humanitært overblikk

El Salvador, Guatemala, Honduras og Mexico opplever flere ødeleggende humanitære kriser. Utstrakt vold, ekstremvær, strukturell fattigdom og ulikhet og politisk ustabilitet, i tillegg til andre faktorer, bidrar til situasjonen. For andre år på rad har antallet mennesker som trenger humanitær hjelp i regionen økt, og det anslås at hele 9,3 millioner mennesker, nesten 30 prosent av den totale befolkningen, har behov for assistanse.

Mellom-Amerika er den regionen i verden der det begås flest drap. Det går spesielt hardt ut over kvinner og jenter. Ifølge FNs kontor for koordinering av humanitær innsats viser tall fra 2022 at 4,9 millioner mennesker har behov for beskyttelse og over 8 millioner mennesker mangler mat.

Samtidig når antallet mennesker som passerer, eller er strandet i, regionen stadig nye høyder. Mange har som mål å komme seg til USA, men reiser under farligere og farligere forhold. Dette øker presset på vertssamfunn og myndigheter i hele regionen.

 • 4.780
  mennesker fikk utdanning
 • 6.449
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 8.110
  mennesker fikk husly
 • 12.563
  mennesker fikk beskyttelse fra vold
 • 7.356
  mennesker fikk rettshjelp
 • 2.762
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester

 

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen har arbeidet i regionen siden 2014 og har hjulpet titusener av mennesker som er rammet av vold og katastrofer, inkludert mennesker som er drevet på flukt i eget land, flyktninger, mennesker med behov for internasjonal beskyttelse, deporterte, vertssamfunn, og barn og unge som ikke går på skolen eller står i fare for å droppe ut.

Vi arbeider for beskyttelse av rettighetene til mennesker på flukt, og vi etterlyser økt humanitær finansiering og engasjement i prosesser som kan føre til strukturelle endringer når det gjelder beskyttelse og bistand i regionen.

      

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

      

Les mer om El Salvador

Les mer om Honduras