Vårt arbeid i det nordlige Mellom-Amerika

Publisert 27. jun 2017
Hele 650.000 har blitt drevet på flukt i det nordlige Mellom-Amerika.

Humanitært overblikk

Vold har ødelagt mange liv i El Salvador, Honduras og Guatemala. Mer enn 650.000 mennesker har blitt internt fordrevet i disse tre landene.

Kriminelle gjenger utøver stor teritoriell kontroll. Utpressing, trusler, kidnapping, seksuell vold og drap er vanlig, og massakrer forekommer jevnlig. Omstendighetene ligner en krigssituasjon.

De internt fordrevne bor i slummer eller uformelle leirer i storbyene. Disse blir i økende grad kontrollert av kriminelle gjenger, og mange lider på grunn av mangel på helsetjenester, utdanning og jobbmuligheter.

Volden og regjeringenes manglende evne til å beskytte befolkningen, gjør at mange velger å flykte over landegrensene. De fleste flykter til Mexico og USA, eller til Costa Rica og Panama.

Antallet honduranere og salvadoranere ved grensen til USA har økt stadig. Dette viser at hard politikk, som familieseparasjon, ikke hindrer folk fra å søke beskyttelse og et bedre liv.

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen arbeider i to av landene i det nordlige Mellom-Amerika. Vi har to feltkontorer i Honduras. Vi jobber også i El Salvador, hvor vi samarbeider med Norges Røde Kors og Salvadors Røde Kors.

For å unngå mer vold ønsker de som flykter ofte å være anonyme. Dette gjør det vanskelig for humanitære organisasjoner, inkludert Flyktninghjelpen, å nå ut til dem med hjelp.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om El Salvador

Les mer om Honduras