Les billedteksten Managing Partner i Kluge, Snorre Haukali (til venstre) og Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland ved hovedkontoret til Flyktninghjelpen i Oslo. Foto: Hanne Eide Andersen/Flyktninghjelpen.

Ny og utvidet samarbeidsavtale

Hanne Eide Andersen|Publisert 14. jun 2016
Advokatfirmaet Kluge og Flyktninghjelpen har inngått en ny, treårig samarbeidsavtale. - Det er svært gledelig at Kluge ønsker å fortsette og vil utvide sin støtte og samarbeidet med Flyktninghjelpen, sier generalsekretær, Jan Egeland.

I løpet av de tre årene siden samarbeidet startet, har Advokatfirmaet Kluge blitt en av Flyktninghjelpens viktigste næringslivspartnere.

- Kluge er en viktig støttespiller som bidrar til Flyktninghjelpens arbeid både med finansielle midler og juridisk bistand ved hovedkontoret og i felt. Deres velvilje og aktive engasjement er et forbilledlig eksempel på en bedrift som utøver samfunnsansvar i praksis, sier generalsekretær Jan Egeland.

- Vi er svært takknemlige for at Kluge nå ikke bare vil fortsette å være med på laget, men også ønsker å trappe opp sitt engasjement og samarbeidet vårt.

Utvider samarbeidet

Den nye, treårige avtalen som ble signert denne uken innebærer en utvidelse både finansielt og i det faglige samarbeidet mellom advokatfirmaet og Flyktninghjelpen.

- Vi i Kluge er glade for å fortsette samarbeidet, og opplever at langsiktighet gir økt verdi for begge parter, sier Snorre Haukali, Managing partner i Kluge.

Verdifull rådgivning

Kluge har vært Flyktninghjelpens hovedsamarbeidspartner siden 2012. Samarbeidet omfatter kompetanseutveksling, bistand fra Kluge til Flyktninghjelpen og større, langsiktige samarbeidsprosjekter. Kluge var også med som hovedsponsor av Flyktninghjelpens Artistgalla på TV 2 i vår, og i vårens kampanjer for barn på flukt fra krig og konflikt.

- Kluge er et av Norges beste advokatfirmaer som gir svært verdifull rådgivning og bistand til Flyktninghjelpens juridiske arbeid. Som en aktiv bidragsyter og samarbeidspartner bidrar Kluge til å styrke den juridiske kompetansen som er så viktig i vårt arbeid, sier næringslivsansvarlig i Flyktninghjelpen, Annicken Saxlund.

Kluge i felt

I året som har gått har Kluge blant annet bidratt med utarbeidelse av etiske retningslinjer for advokater og andre jurister tilknyttet Flyktninghjelpen i forskjellige programland.

Som forberedelser til dette arbeidet har to av Kluges advokater Fredrik Jadar og Belinda Taranger Ingebrigtsen besøkt NRCs landprogrammer i Midt-Østen og Vest-Afrika.

- Vårt tette samarbeid med Flyktninghjelpen er også populært blant våre ansatte. Det gir et perspektiv på jusfaget med konkrete utfordringer som går langt ut over de problemstillinger vi normalt arbeider med, sier Bosse Langaas, daglig leder i Kluge.