Les billedteksten Øyvind Torpp og Markus Solvik (i midten) fra Boston Consulting Group (BCG) og fire ansatte i Flyktnignhjelpen besøker en barneskole i Zaatari flyktningleir i Jordan i mai 2017. Foto: Flyktninghjelpen

BCG styrker Flyktninghjelpens arbeid

Publisert 14. aug 2017
Etter fire års samarbeid mellom Boston Consulting Group (BCG) og Flyktninghjelpen er konklusjonen klar: Samarbeidet har styrket begge parter og flere flyktninger har fått hjelp.

Jan Egeland mener BCG har hatt en betydelig effekt på flyktninghjelpens arbeid i felt, og at dette har ført til at flere flyktninger får hjelp.

– Samarbeidet har styrket våre operasjoner i felt og vi er blitt mer effektive. Resultatet er at vi når raskere frem med hjelp til flere mennesker på flukt, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

Egeland innrømmer at han var noe skeptisk til samarbeidet starten.

– Men vi har bare positive erfaringer og resultatene er imponerende. Vi har styrket oss faglig, vi er blitt mer effektive og vi sparer penger, slik at vi kan hjelpe flere. Alt dette er av uvurderlig verdi for oss.

Les mer om Flyktninghjelpens samarbeid med næringslivet.

Direktør i BCG i Norge, Øyvind Torpp, har også kun positive ting å si om samarbeidet. Han mener samarbeidet har gjort BCG til bedre konsulenter og utvidet de ansattes horisont.

– For oss har det vært utrolig givende og engasjerende å jobbe med en organisasjon
hvor en så stor andel av de ansatte virkelig brenner for jobben. Det å forstå hvor denne motivasjonen kommer fra er også noe vi tar med oss når vi jobber med andre bedrifter og organisasjoner. Vi har rett og slett fått en bredere horisont i arbeidet vårt gjennom samarbeidet med en humanitær aktør som Flyktninghjelpen, sier Torpp.

Siden BCG ble etablert for over femti år siden har pro bono-arbeid vært en viktig del av bedriftens arbeid og kultur. BCG bruker globalt sett to prosent av sin kapasitet på pro bono-arbeid.

Torpp påpeker at dette er en viktig del av BCG som organisasjon og at det er en del av selskapets ansvar å gi noe tilbake til samfunnet.

– For oss som konsulenter gir det å kunne jobbe sammen med den humanitære sektoren en ekstra dimensjon, og samarbeidet med Flyktninghjelpen har også gitt oss noe tilbake i form av positiv utvikling og økt styrke, sier Torpp.

 

Flyktninghjelpen og BCG

Boston Consulting Group (BCG) utfører viktige pro bono-tjenester som forbedrer Flyktninghjelpens organisasjonsstruktur og systemer, både på regionalt og globalt nivå. Denne støtten gjør at vi kan fortsette å gi effektiv hjelp til mennesker på flukt. BCGs ledelse og ansatte har også arrangert flere innsamlingsaksjoner til støtte for flyktningsaken.