Chios April 2016: Asinat (2) at Depethe camp at Chios, Greece (open facility). Photo: Tiril Skarstein, NRC.

Interview with her father Jamal - fleeing with his wife and their child Asinat (2).
Planes were bombing our neighbourhood. One bomb hit our home and I had an injury in the stomach and I was taken to hospital were I had an operation. My wife was also hit in her shoulder. But luckily is was able to shield Asinat (2). It was during the previous Ramadan. We decided we need to get to safety in Europe. The travel has been very difficult, both to cross from Syria to Turkey and across the sea to get to Greece. We have been close to death. 

We escaped form the war, but here in Greece we were taken to a detention center. We have no rights here. We escaped the war, but for what? I have friend in Oslo and other parts of Europe and they tell me that their rights are respected - but here we have no rights and there´s no humanity.
I am afraid we will be sent back to Turkey. There is no life for us there. 
In Syria we would die quickly, here we are dying slowly. In Syria we would be killed in the war, here the despair is strangling us. 

See also video interview.
Les billedteksten Asinat (2) flyktet til Europa med foreldrene etter at hjemmet deres ble bombet. Foto: Tiril Skarstein/NRC

– Dette kan ikke fortsette

Ingvild Vetrhus|Publisert 17. mar 2017
Vi har pratet med seks ungdomspartiledere som brenner for Syria.

Tirsdag 14. mars møtte ungdommene opp for å vise sin støtte under seksårsmarkeringen for krigen i Syria.

I regi av Flyktninghjelpen leste de sammen med andre politikere og kjendiser høyt fra nyhetssaker som har preget mediedekningen av den blodige konflikten gjennom seks år.

Vi spurte: Hvorfor engasjere seg for Syria?

Mani HussainiMani Hussaini (29), leder i Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF)

– Fordi det er den største humanitære krisen vår generasjon opplever siden andre verdenskrig. Det er en menneskelig plikt å engasjere seg og bry seg om medmennesker som ikke har det like bra som oss.

– Dette kan ikke fortsette.

Ida LandtvietIda Lindtveit (24), leder i Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU)

– Mange har flyktet fra landet, og det krever at vi tar ansvar og stiller opp for menneskene på flukt.

– Situasjonen er fortsatt ille og blir stadig verre. Vi ser at det er stor mangel på land som tar ansvar, og da må Norge gjøre det.

Anna KvamAnna Kvam (21), leder i Grønn Ungdom

– Fordi dette handler om medmenneskene våre. Når vi i Vesten og Norge har mulighet til å føre en politikk som kan hjelpe mennesker i krig, nød og på flukt, så bør vi føre den politikken.

– Akkurat nå må vi sørge for at hjelpen kommer frem til de flyktningene som fortsatt er inne i Syria, og til de som befinner seg i de største leirene, i for eksempel Jordan og Tyrkia.

Grunde AlmelandGrunde Almeland (25), 1. nestleder i Unge Venstre

– Jeg engasjerer meg for Syria fordi det er en av de verste krisene vi har sett i moderne tid.

 – Jeg syns at alle som er del av vår generasjon virkelig bør prøve å sette seg ned og finne en løsning på situasjonen vi ser i Syria.

Kristian Tonning RiiseKristian Tonning Riise (27), leder i Unge Høyre

– Lidelsene det syriske folket opplever akkurat nå er helt ubegripelige, og det er viktig at vi gjør det vi kan.

– Det viktigste nå er at alle hjelpeorganisasjonene på bakken får de ressursene de trenger for å gjøre det viktige hjelpearbeidet de gjør for de mange millionene som er på flukt.

Andrea Sjøvoll (24), leder i Sosialistisk Ungdom (SU)

– Det er viktig å få engasjement, men også kunnskap og informasjon om hva som faktisk skjer. Så derfor er jeg her i dag og engasjerer meg.

– Jeg mener Norge behandler enslige asylsøkende barn helt horribelt, og det er vi nødt til å gjøre noe med.