Foto: Myriam Renaud/Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen og Equinor inngår langvarig samarbeid i en tid der rekordmange mennesker er på flukt

Publisert 03. okt 2023
Flyktninghjelpen og Equinor har blitt enige om en langvarig samarbeidsavtale for å støtte mennesker som er tvunget på flukt. Avtalen sørger for forutsigbar finansiering og vil være svært verdifull for Flyktninghjelpens arbeid for mennesker i nød.

Aldri før har behovene vært større i arbeidet for å støtte verdens flyktninger. Fra 2022 til 2023 nådde antallet mennesker på flukt historiske 108,4 millioner. Støtten fra Equinor gjør det mulig for Flyktninghjelpen å oppskalere innsatsen og hjelpe flere som er på flukt.

– Samarbeidet med Equinor vil gjøre det mulig for Flyktninghjelpen å bistå flere mennesker i områder som er vanskelige å nå, øke innsatsen vår i neglisjerte kriser, og styrke organisasjonens kapasitet til å hjelpe mennesker som er tvunget på flukt. I en tid der gapet mellom humanitære behov og tilgjengelige midler blir større og større, trenger vi at privat sektor kommer sterkere på banen. Vi oppfordrer flere bedrifter til å bidra med forutsigbar og fleksibel finansiering slik at vi kan hjelpe mennesker hvor og når det trengs som mest, sier leder for samfunnsavdelingen i Flyktninghjelpen, Sean Nicholson.

Equinor har valgt Flyktninghjelpen som en av to organisasjoner basert på en samlet vurdering av de største internasjonale humanitære aktørene, og resultater fra ansattes stemmer ved utgangen av 2022.

– Dette er en anerkjennelse av det viktige arbeidet våre 15.000 kolleger gjør, i noen av verdens verste humanitære kriser. Vi ønsker å takke Equinor og deres ansatte for støtten, sier Nicholson. 

Samarbeidet mellom Equinor og Flyktninghjelpen går tilbake til 1990-tallet, da Flyktninghjelpen inngikk en samarbeidsavtale med daværende Statoil. Siden da har Equinor støttet Flyktninghjelpens arbeid i flere kriser, inkludert responsen under Covid-19-pandemien, krigen i Ukraina, og tørken i Øst-Afrika.

Equinor vil årlig bidra med 20 millioner norske kroner.