Spørsmål og svar

HVA ER EN SYMBOLSK GAVE?

Når du kjøper en symbolsk gave i nettbutikken, får du et gavekort som du kan fylle ut med din personlige hilsen. Du får gavekortet på e-post og som PDF-fil som du kan skrive ut eller sende. Dermed kan du selv velge om du vil sende gavekortet til mottakeren på e-post eller gi et fysisk kort til ham/henne.

HVA GÅR PENGENE TIL?

De symbolske gavene er reelle eksempler fra Flyktninghjelpens arbeid. Midlene som kommer inn bruker vi der det til en hver tid er størst behov, uavhengig av tema eller område. 

Vi gir livreddende hjelp som rent vann, mat, tak over hodet, varme tepper og klær. Vi driver også store flyktningleirer, setter opp sanitærsystemer for å forhindre epidemier, og gir skolegang til barn på flukt. Ungdom får lære seg et håndverk slik at de kan få jobb og klare seg selv. Vi gir også fri rettshjelp og informasjon til folk på flukt. Vi skal hjelpe folk med å overleve, men også gi støtte slik at de kan bygge seg en ny fremtid.

I 2017 sørget vi for hjelp til nesten ni millioner mennesker på flukt over hele verden.

Flyktninghjelpen styrer all hjelpen selv, og gir den direkte til de som trenger det aller mest. Godt over 90 prosent av Flyktninghjelpens totale kostnader brukes til å oppfylle vårt mandat. Ditt bidrag kommer frem!

LEVERINGSTID.

Når du har bestilt og betalt, blir gavekortet automatisk sendt deg på e-post i løpet av noen minutter.

BETALING

Betaling skjer med bankkort eller kredittkort. Vi bruker PayEx for sikker og trygg betaling. All informasjon er SSL-kryptert for sikker overføring av person- og kortopplysninger. Dersom du får problemer med betalingen må du gjerne kontakte oss på e-post: giver@flyktninghjelpen.no

Du vil få en kvittering på kjøpet til den e-postadressen som du oppgir. Bedrifter kan få tilsendt faktura ved å kontakte oss på e-post: giver@flyktninghjelpen.no

PRISER

Alle priser i Gaver med mening er inkludert mva. Totalprisen for kjøpet vises før du betaler. Det tilkommer ingen frakt, porto, toll eller andre kostnader.

SKATTEFRADRAG

Bidrag på over kr 500 og inntil kr 40 000 pr år gir rett til 23% skattefradrag. For at vi skal kunne innrapportere gaven din til Skatteetaten, må vi ha ditt 11-sifrede personnummer. 

For mer informasjon om skattefradrag, se www.flyktninghjelpen.no. Du velger selv om du vil gi fra deg personopplysninger, som personnummer, ved skattefradrag.

PERSONVERN:

I henhold til Personopplysningsloven redegjør Flyktninghjelpen her for hvordan organisasjonen behandler personopplysninger:

Flyktninghjelpen behandler ikke sensitive opplysninger i sitt register. I tillegg til personalia (navn, adresse, telefonnummer og liknende) oppbevarer vi informasjon om bidrag som er gitt og varer som er kjøpt. Flyktninghjelpen fører løpende vedlikehold av reservasjoner mot Reservasjonsregisteret i Brønnøysund (gjelder dem som ikke har løpende avtaler hos oss). For deg som har løpende avtaler, for eksempel fadderavtaler, registreres reservasjon når du kontakter Flyktninghjelpen og ber om dette. Du kan når som helst gi beskjed om at du ikke lenger ønsker å bli kontaktet av Flyktninghjelpen. For øvrig oppfyller Flyktninghjelpen de til enhver tid gjeldende regler om behandling av persondata.

Flyktninghjelpen kan benytte navn og adresse til informasjons- og markedsføringsformål, men vi utleverer ikke personopplysninger til andre.

Du kan ved skriftlig henvendelse kreve innsyn i hvilke opplysninger som er registrert, og hvordan disse opplysningene kan benyttes i henhold til lov om personopplysninger.

KUNDESERVICE

Dersom du har spørsmål om nettsiden, tekniske problemer eller ønsker mer informasjon om Flyktninghjelpen kan du kontakte oss på telefon 90 29 18 27 (09.00–15.00 alle virkedager) eller sende en e-post til giver@flyktninghjelpen.no

Postadresse:
Flyktninghjelpen
Prinsensgate 2
0152 Oslo

E-post: giver@flyktninghjelpen.no

Organisasjonsnummer: 977 538 319

< Tilbake til gaver med mening