En gruppe elever i en av Flyktninghjelpens klasser i Rodad District, Nangarhar. Foto: Enayatullah Azad/Flyktninghjelpen

Angrep på klasserom med 600 barn i Kabul

Publisert 22. mar. 2018
Elleve studenter ble skadet i et angrep mot en skole i Kabul på søndag – Så umenneskelig som dette feige angrepet er, så fortsetter dessverre Afghanske barn å bli ofre for den eskalerende konflikten, sier Flyktninghjelpens landdirektør i Afghanistan, Christopher Nymandi.

Eksplosjonen skjedde på den private skolen Kawsar i Afghanistans hovedstad Kabul søndag morgen. Omlag 15.000 jenter og gutter går på skolen. Flyktninghjelpen er tilstede i området og assisterer internt fordrevne afghanere.

– Angriperen hadde på seg en eksplosiv vest og hadde håndgranater. Før han avfyrte vesten, prøvde han å kaste en håndgranat fra dørstokken i et klasserom, men granaten gikk av i hånden og drepte ham, sier Hussain Ali Sultanfar, en lærer på skolen. – Da elevene hørte lyden fra eksplosjonen la de på sprang og mens de prøvde å løpe i sikkerhet ble noen av dem skadet, legger Ali til.

Selv om ingen har tatt på seg skylden for angrepet enda, stod IS bak et annet angrep på en Shia religiøs skole som skjedde for tre måneder siden. Skolen ligger fem kilometer unna Kawsar skolen.

– Uansett hvem som står bak så kan de ikke stoppe oss fra å lære og fremme utdanning i området, men hvis angrep som dette fortsetter, kan foreldre begynne å ta barna sine ut av vår anerkjente skole, sier Ali.

Utdanningsfasiliteter må bli beskyttes i væpnet konflikt på samme måte som helsetjenester.