Start en innsamling

Foto: Tom Peyre-Costa/Flyktninghjelpen
Du kan enkelt starte en innsamlingsaksjon for mennesker på flukt - helt på egenhånd! Her har vi samlet informasjon om hvordan du går frem, enten det er som privatperson, bedrift, idrettslag, skoleklasse eller en vennegjeng.

Ved å støtte vårt arbeid for mennesker på flukt sørger du for at flere får beskyttelse og tilgang på rent vann, klær, mat og tak over hodet. Du bidrar til at barn og unge får utdanning og identitetspapirer og at flere får nødvendig juridisk bistand i en vanskelig situasjon.

Ved å støtte vårt arbeid for mennesker på flukt sørger du for at flere får beskyttelse og tilgang på rent vann, klær, mat og tak over hodet. Du bidrar til at barn og unge får utdanning og identitetspapirer og at flere får nødvendig juridisk bistand i en vanskelig situasjon.

Streaming

Gaming, baking, just chatting, yoga eller podcast – uansett hva din lidenskap er, så kan du bruke nettopp den til å gjøre en forskjell for mennesker på flukt.

Gå til streaming →

Idrettsarrangementer

Bruk din lidenskap til å gjøre en forskjell for andre. Det finnes utallige måter du kan engasjere deg og ditt lokalsamfunn på gjennom idrett.

Gå til idrettsarrangementer →

Barnehage- og skoleinnsamlinger

Enten du er elev, student, forelder eller lærer kan du bidra til å hjelpe mennesker på flukt. Din barnehage eller skole kan være med på å gi barn på flukt et håp for fremtiden.

Gå til barnehage- og skoleinnsamlinger →

Merkedager og spesielle anledninger

Enten du har bursdag, bryllup, konfirmasjon, jubileum, familiesammenkomst eller en annen feiring, kan du bruke anledningen til å gjøre en forskjell for andre.

Gå til merkedager og spesielle anledninger →

Kultur og andre arrangementer

Det finnes utallige måter du kan støtte mennesker på flukt sammen med vennegjengen eller med lokalsamfunnet. Hva med en konsert, en forestilling, et kurs, en utstilling et loppemarked eller garasjesalg?

Gå til kultur og andre arrangementer →

Næringsliv

Vis verden at din bedrift tar samfunnsansvar. Bruk din ekspertise til å gjøre en forskjell.

Gå til næringsliv →

 

Digitale innsamlingskanaler:

Ved å opprette en digital innsamling kan du enkelt dele den og invitere familie, venner og kjente til å bidra.

  • Spleis – søk opp Flyktninghjelpen eller organisasjonsnummer 977 538 319
  • Tiltify – innsamlingsverktøy for streamere og digitale innholdsskapere

Andre donasjonsmuligheter:

Vipps Flyktninghjelpen QR-kode.png
Klikk for å laste ned Vipps QR-koden

 

*Merk at ved bankoverføring vil vi ikke alltid motta tilstrekkelige personopplysninger og gaven vil bli registret som en anonym donasjon. Hvis du ønsker skattefradrag for disse gavene, må du ta kontakt med oss på giver@flyktninghjelpen.no med kopi av din transaksjon.

Ressurser

Materiell

Vi har samlet litt materiell du kan bruke i din innsamlingsaksjon. Her finner du blant annet plakater, bildeposter til sosiale medier og diplom, samt nyttige tips og triks for å lykkes med innsamlingen.

Du finner også veiledning om hvordan du starter en innsamling på Spleis, i tillegg til informasjon om hvordan din støtte bidrar med viktig hjelp til mennesker på flukt.

Ønsker du annet materiell utover det du finner her? Send en epost til innsamling@nrc.no, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.

 

Slik jobber vi

Flyktninghjelpen er en norsk organisasjon som hjelper mennesker på flukt over hele verden. Akkurat nå er vi på plass i både nye og langvarige kriser i 40 land. Der gir vi blant annet mat, husly, rent vann, rettshjelp og utdanning.

      

Tips og triks

 

Spørsmål og svar om innsamling

      

 

Kontakt oss

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med oss på innsamling@nrc.no.

 

Gå til Flyktninghjelpens profil på X Gå til Flyktninghjelpens profil på Facebook Gå til Flyktninghjelpens profil på Youtube Gå til Flyktninghjelpens profil på LinkedIn
       
Sett opp en veldedighetsstream på Tiltify Bli med i fellesskapet på Discord Gå til Flyktninghjelpens profil på Instagram Start en innsamlingsaksjon på Spleis