Foto: Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen krever granskning av luftangrep nær våre fasiliteter i Sana

Nigel Tricks|Publisert 07. jun. 2018
Uttalelse av Nigel Tricks, Flyktninghjelpens regionaldirektør i Øst-Afrika og Jemen

– «Like før klokken 21.30 tirsdag 5. juni, bombet den Saudi-ledede koalisjonen Hadda-distriktet i Sana i Jemen. Syv sivile ble skadet i luftangrepet, inkludert fire barn. Angrepet førte også til skade på flere hus, blant annet et av Flyktninghjelpens gjestehus hvor våre ansatte bor.

Vi krever at den Saudi-ledede koalisjonen gransker og kommer med en fullstendig og offentlig redegjørelse for angrepet. Som dette angrepet viser, setter kraftfulle angrep i befolkede områder sivile liv i fare, og koalisjonen burde avstå fra slike angrep.

Den kraftfulle eksplosjonen førte til skader på Flyktninghjelpens gjestehus, som ligger mindre enn 100 meter fra stedet bomben traff. Vegger sprakk og vinduer knuste. Flyktninghjelpen har informert alle parter i konflikten, inkludert den Saudi-ledede koalisjonen, om detaljer og koordinater for vårt arbeid for å sikre at våre ansatte er trygge.

Ingen av Flyktninghjelpens ansatte ble skadet i angrepet, men vi er dypt bekymret over at luftangrepet fant sted så nært våre fasiliteter.

Flyktninghjelpen oppfordrer alle parter i konflikten i Jemen til å umiddelbart avslutte vilkårlige og bevisste angrep på sivile eller sivil infrastruktur, og til å ta alle nødvendige forholdsregler for å unngå og minimere sivile tap».