H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Flyktninghjelpen i Jordan i 2014. Her dammen med vår landdirektør Petr Kostohryz (v) og regionaldirektør Carsten Hanse. Foto: Alisa Reznick/Flyktninghjelpen

Kronprins Haakon blir høy beskytter for Flyktninghjelpen

Publisert 01. mar. 2017
H.K.H. Kronprins Haakon blir høy beskytter for Flyktninghjelpen, en støtte til organisasjonens arbeid for å beskytte rettighetene til mennesker på flukt.

“Vi er takknemlig for at H.K.H. Kronprins Haakon har sagt ja til å være høy beskytter for Flyktninghjelpen, og ser det som en viktig annerkjennelse av vårt daglige arbeid for å hjelpe mennesker som er drevet på flukt fra sine hjem på grunn av krig, konflikt og naturkatastrofer”, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.

Flyktninghjelpen er en norsk humanitær organisasjon som jobber for å støtte mennesker på flukt i over 30 land med mat, husly, rent vann, rettshjelp og utdanning. Organisasjonen har 5000 ansatte og er til stede i blant annet Afghanistan, Syria, Sør-Sudan og Colombia.

”H.K.H. Kronprins Haakon deler Flyktninghjelpens store engasjement for ungdom, og viktigheten av et raust og inkluderende samfunn der menneskets verdighet ivaretas. Dette er verdier vi tar med oss i vårt arbeid internasjonalt, der vi jobber for at ungdom rammet av krig og konflikt skal få utdanning, arbeidsmuligheter og håp for fremtiden,” sier Egeland. 

Onsdag mottar kronprinsen Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland og styreleder Idar Kreutzer til audiens på slottet.

 

Fra venstre: Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland, H.K.H. Kronprins Haakon, Leder for Flyktninghjelpens samfunnsavdeling Harriet Rudd og Styreleder for Flyktninghjelpen Idar Kreutzer. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen/Det kongelige hoff


Fakta:

  • Flyktninghjelpen er en norsk humanitær organisasjon som jobber for å støtte flyktninger og fordrevne i 30 land med blant annet mathuslyrent vannrettshjelp, og utdanning.
  • Organisasjonen har rundt 5000 ansatte internasjonalt.
  • Flyktninghjelpen jobber også for å ivareta flyktninger og fordrevnes rettigheter.
  • Flyktninghjelpens beredskapsstyrke NORCAP bistår FN og andre organisasjoner i humanitære kriser.
  • Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet. Normalt blir det innvilget beskytterskap for en periode på fem år.

 

For oversikt over H.K.H. Kronprinsens beskytterskap, se http://www.kongehuset.no/artikkel.html?tid=27676&sek=27235

For mer informasjon om Flyktninghjelpen, se www.flyktninghjelpen.no

 Mediekontakter

 

Telefon

Tuva Raanes Bogsnes, Kommunikasjonssjef

Tiril Skarstein, Medierådgiver

+47 93 23 18 83

+47 90 56 92 87